HÁLÓZATOK

Minden egyes cég, szervezet vagy intézmény számára elengedhetetlen, hogy szervezetén belül munkatársai és dolgozói számára, gyorsan és megbízhatóan elérhetővé tegye a keletkezett adatokat, információkat – erre épül az adott vállalkozás vagy intézmény holnapja. Az információ eljuttatásán felül (e-mailben, telefonon, portálokon), olyan eszközöket kell munkatársaink részére biztosítani, amelyek segítségével az adatok feldolgozás könnyűvé, hatékonnyá és gyorssá válik, sőt, a felhasználók elérhetőségét is biztosítanunk kell. A sportit Solutions termékei és szolgáltatásai között a fenti problémákra egytől-egyig megoldást talál: portál- és alkalmazás hoszting, VOIP megoldások, valamint teljes körű ügyfél kommunikáció.

Napjainkban, a kis- és középvállalkozások java része egynél több számítógépet használ. Akár sok telephelyen vannak szétszórva, akár egy szobában helyezik el a gépeket, fontos az erőforrások megosztása, legyen az fax, nyomtató, szkenner vagy az adatbázis adatai. Erre szolgál a számítógépes hálózat, vagyis a számítógépek összekapcsolása.
Az Internet Protokoll feletti beszédátvitel – elterjedt nevén VoIP, Voice over IP vagy IP-telefónia – a távközlés egy olyan formája, ahol a beszélgetés nem a hagyományos telefonhálózaton, hanem az Interneten vagy más, szintén IP-alapú hálózaton folyik.